راهنمای مطالعه

  1. ترموود
  2. ترموود چیست؟
  3. تاریخچه ترموود
  4. ویژگی های قابل تغییر چوب ترموود بر اساس حرارت و گرما
    1. کربوهیدرات ها
    2. لیگینین
    3. عصاره ها
    4. مواد سمی
    5. چگالی
    6. استحکام
    7. میزان رطوبت میانگین
    8. تورم ناشی از رطوبت چوب
    9. نفوذپذیری
    10. مقاومت و دوام بیولوژیکی
    11. ضد حشره بودن
    12. مقاومت در برابر شرایط جوی
  5. قیمت ترموود
  6. انواع ترموود
    1. 1) انواع ترموود از نظر روش تولید
      1. ترمو- اس (Thermo-S)
      2. ترمو- دی (Termo-D)
    2. 2) انواع ترموود از نظر گونه چوب
      1. ترموود با چوب نرم (Soft Wood)
      2. ترموود با چوب سخت (Hard Wood)
    3. 3) انواع ترموود از نظر ابعاد و پروفیل
  7. مراحل تیمار حرارتی چوب ترموود
  8. نحوه حفاظت از نمای چوبی ترموود
  9. نصب چوب ترموود
    1. روش زیرسازی چوبی
    2. روش استفاده از کلیپس
    3. روش استفاده از زیرساز فلزی
    4. روش استفاده از زیرساز سیمانی
  10. اجرای روش های امروزی نصب ترموود
    1. نحوه نصب چوب ترموود در کف و نما
  11. اجرای نمای ترموود
  12. مراحل رنگ آمیزی چوب ترموود
    1. رنگ پایه ترموود
    2. افزودن ماده رنگی
    3. اسپری کردن
  13. کاربرد ترموود در فضای داخلی و خارجی
    1. کاربردهای ترموود
  14. ویژگی های ترموود یا چوب ترمو
    1. 1) دوام و ثبات ابعاد
    2. 2) ایستادگی در برابر پوسیدگی و حمله حشرات
    3. 3) فاقد صمغ بودن، یکنواختی و خلوص چوب
  15. مزایای ترمووود
  16. معایب استفاده از چوب ترموود
    1. ساخت تابلوی تبلیغاتی چوبی و نمای زیبا و کلاسیک با استفاده از ترموود
    2. سوالات متداول
      1. در هنگام انتخاب ترموود چه نکاتی را مدنظر قرار دهیم؟
      2. انواع چوب درختانی که برای ساخت چوب ترموود مورد استفاده واقع می شوند، کدامند؟
      3. چوب نما چیست؟

چوب یکی از ابزارهایی است که انسانها از روز پا گذاشتن به جهان هستی از آن برای کاربردهای مختلف مثل گرم کردن، ساختن آشیانه، ساخت قایق، ساخت کشتی، ساخت قلاب ماهیگیری، ساخت تیر و کمان، ساخت ابزارهای تزئینی و دیگر موارد استفاده کردند.

امروزه از چوب برای ساخت مبل، کمد، بوفه، میز، صندلی و هر چیز دیگری که بشود با چوب ساخت، مورد استفاده قرار گرفته و می گیرد.

چوبی که برای ساخت اشیاء مورد استفاده قرار می گیرد، حاصل برش درختان متعدد جنگلی است . چوب ترموود با برش چوب های مختلف و سپس حرارت دادن چوبها و گذر از یک سری فرآیندها حاصل می شود و از آن برای کاربردهای متعدد همچون تابلوسازی واجرای نمای ساختمان استفاده می شود.

ترموود

ترموود نوعی چوب از درختان متعدد است که طی یک سری فرآیند حرارت دهی و تیمار در مقابل اشعه آفتاب، شرایط جوی، باران های اسیدی، رطوبت و فرسایش و همچنین جذب حشرات موزی، مقاوم می شود.

به دلیل مقاومت بالا از چوب ترموود در نمای خارجی ساختمان ها و همچنین دکوراسیون داخلی استفاده می شود  . خواص ذاتی چوب فروپاشی و ناپایدار بودن آن است . برای همین هم دچار پوسیدگی می شود.

برای برطرف نمودن این مساله از پروسه ای بنام حرارت کمک گرفته می شود . زمانی که چوب حرارت داده می شود، اصطلاحی همچون ترمووود شکل می گیرد.

ترموود چیست؟

ترموود چوبی است از درختان متعدد که در طرح های مختلف تولید می شود . قابل رنگ آمیزی است و رنگ قهوه ای و طلایی بیشترین طرفدار را دارد.

ترموود برای مصارفی مثل ساخت زیرساز تابلوهای تبلیغاتی، ساخت نما و سونا بیشترین کاربرد را دارد.

کف و دیوار با چوب ترموود

 

تاریخچه ترموود

تاریخچه سوزاندن چوب و حرارت دادن برای بالا بردن مقاومت چوب و استفاده در سازه های بیرونی، برای اولین بار در دهه 1930 به طور علمی مورد مطالعه قرار گرفت.

کشور فنلاند از پیشتازان صنعت ترموود می باشد . این کشور برای اولین بار خط تولید این چوب را راه اندازی و اقدام به تولید آن نمود.

علاوه بر آن، این کشور یک مرکز و انجمن تحقیقات فنی ترموود با نام  VTT راه اندازی کرد . سپس به صورت جامع در این زمینه تحقیقات به دست آورد.

در نهایت فرآیند تیمار حرارتی ترمو چوب یا ترموود، توسط انجمن ترموود فنلاند و با همکاری صنایع محصولات چوبی، وارد عرصه بازار شد . طوری که امروزه ترموود مطابق تحقیقات به عمل آمده توسط این انجمن تولید و عرضه می شود.

در راستای تحقیقاتی که مرکز VTT در زمینه اجزاء تشکیل دهنده چوب و واکنش آنها نسبت به تیمار حرارتی طی سالهای 1998 تا 2001 انجام داد، مقالات زیادی با نام مکانیسم واکنش چوب اصلاح شده یا ترموود در زمینه تغییرات شیمیایی چوب در اثر تیمار حرارتی یا ترمووود به چاپ رساند.

طبق این تحقیقات برای اینکه بتوانیم دگوگونی های فیزیکی و شیمیایی حاصل از افزایش دما را بر روی چوب به خوبی درک کنیم، نیاز داریم که ساختارها، ویژگی ها و ترکیبات اصلی چوب که شامل سلولز، همی سلولزها و لیگنین ها هستند را به خوبی بشناسیم.

این عناصر تحت فشار حرارت کاهش می یابند و در اثر گرما تبخیر می شوند . حال می خواهیم به بررسی برخی ویژگی های چوب که در اثر حرارت دچار دگرگونی می شوند، بپردازیم :

ویژگی های قابل تغییر چوب ترموود بر اساس حرارت و گرما

از جمله ویژگی های قابل تغییر می توان به موارد زیر اشاره کرد.

کربوهیدرات ها

یکی از کربوهیدرات های موجود در چوب، سلولز و همی سلولز می باشد . سلولز 40 تا 50 درصد و همی سلولز 25 تا 35 درصد چوب را تشکیل می دهد.

زنجیره های سلولزی توسط پیوند هیدروکسیل به هم متصل می شوند و پس از گذراندن فرآیند تیمار حرارتی، ذرات سلولز کاهش یافته و آب آن حذف شده و مقدار کمی از همی سلولز در چوب باقی می ماند . در نتیجه چوب در برابر پوسیدگی های قارچی مقاوم می شود.

لیگینین

مواد تیره تخته چوبی هستند که در لایه های اول و دوم چوب مشاهده می شوند . این مواد سلول های چوب را کنار هم نگه می دارد.

این ماده 20 تا 30 درصد چوب های نرم و سخت را تشکیل می دهد . لیگینین یکی از مستحکم ترین اجزاء چوب در برابر حرارت و گرما است و جرم این ماده در دماهای بیش از 200 درجه سانتی گراد کاهش می یابد.

در دماهای بالا، محتوای مترکسی لیگنین کاهش یافته و گونه هایی هم در دمای 120 تا 220 از خود واکنش نشان می دهند که این واکنش ها بر روی رنگ، واکنش پذیری، و فروپاشی چوب تیمار شده تاثیر چشم گیری دارند.

عصاره ها

عصاره ها جزء مولکول های کوچک هستند که سهم کوچکی از بافت چوب را دارند و فقط 5 درصد از چوب را تشکیل می دهند.

عصاره ها حاوی ترپن ها، چربی ها، موم ها و فنل ها هستند و انواع متعددی دارند و به آسانی در مقابل حرارات واکنش نشان داده و تبخیر می شوند.

مواد سمی

بر طبق پروژه CTBA که در سال 1998 بر روی سنجش میزان اثرگذاری حرارت و مقدار تغییر مواد سمی درون چوب صنوبر انجام گرفت، این حقیقت آشکار شد که در اثر افزایش دما، مواد سمی از داخل چوب جدا شده اند.

چگالی

چگالی بر مبنای وزن و بعد، مورد سنجش قرار می گیرد و طبق نتایج بدست آمده به دلیل تیمار حرارتی، چگالی چوب ترموود کمتر از چوب معمولی است.

استحکام

چگالی و استحکام رابطه مستقیمی دارند . چگالی پس از گذراندن فرآیند تیمار چوب با کاهش مواجه می شود . اما نسبت وزن به قدرت ثابت می ماند و استحکام چوب هم به میزان رطوبت و آب موجود در لایه های زیرین بستگی دارد.

فرآیند حرارت چوب به علت کاهش میزان رطوبت میانگین، می تواند مفید واقع شود . استحکام چوب در دماهای بیشتر از 220 درجه سانتیگراد کاهش پیدا می کند.

میزان رطوبت میانگین

با استفاده از حرارات و گرما میزان رطوبت میانگین چوب کاهش می یابد و مقدار آن در دمای 220 درجه نسبت به چوب تیمار نشده نصف می شود . هر اندازه که رطوبت چوب بالاتر رود این میزان نیز بیشتر تغییر خواهد نمود.

تورم ناشی از رطوبت چوب

طبق آزمایشات VTT این امر به اثبات رسیده است که چوب های اصلاح شده یا ترمووود در هر دو حالت روکش دار و بدون روکش، در برابر تورم و آب رفتگی مقاوم هستند.

این در حالی است که ترموود متحمل تنش های ناشی از خشک شدگی نمی شوند و این خاصیت یک ویژگی مثبت برای کارخانه های چوب بری و نجاری ها تلقی می شود.

نفوذپذیری

CTBA مطابق یک آزمایش ساده میزان نفوذپذیری آب به داخل چوب تیمار شده را چنین آزمایش کرد . آنها یک چوب را داخل آبی که عاری از هر گونه مواد معدنی بود قرار دادند.

پس از سپری شدن مدت زمان 9 روزه، آن چوب را داخل یک فضا در یک اتاق با رطوبت 65 درصد و دمای 20 درجه سانتیگیراد قرار دادند.

پس از این آزمایش این قضیه به اثبات رسید که نفوذپذیری آب در چوب های تیمار شده نسبت به چوب های خشک شده معمولی، 20 تا 30 درصد کمتر است.

مقاومت و دوام بیولوژیکی

مرکز و انجمن تحقیقات فنی ترموود VTT برای اثبات و آزمایش دوام بیولوژیکی چوب ترموود چند آزمایش متعدد انجام داد.

آزمایش اول بر مبنای قارچ ها صورت گرفت .  دو نوع از قارچ های موجود در چوب که بسیار مشکل آفرین هستند با نام های  Coniophora Puteana و  Poria Placentia را مدنظر قرار دادند.

نتیجه این آزمایش اثبات مقاومت چوب ترمووود تیمار شده در برابر بیماری های قارچی بود . طبق آزمایش دوم مشخص شد که برای رسیدن به یک مقاومت با ثبات، می بایست چوب به مدت 3 ساعت در دمای 220 درجه سانتیگراد قرار داده شود.

این در حالی است که برای دستیابی به مقاومت معمولی دمای 210 درجه کافی است . از نتیجه این آزمایشات چنین برداشت شد که استفاده از چوب اصلاح شده حراراتی در سطوح خیلی زیرین به دلیل کاهش رطوبت مناسب نیست.

ضد حشره بودن

طبق آزمایشات انجام شده توسط CTBA حشرات موجود در چوب های نرم از نوع Longhorn و حشرات موجود در چوب های سخت از نوع Anobium Punctatum و Lyctus Bruneus می باشند.

طی انجام عملیات تیمار چوب ترموود و کاهش هیدروکربن های ترپن، این چوب فرآوری شده در مقابل این حشرات کاملاً مقاوم می باشد.

مقاومت در برابر شرایط جوی

به طور کل آزمایشات متفاوتی برای مقاومت چوب ترموود در برابر شرایط جوی و طبیعی صورت گرفته است . برای مقاوم بودن چوب در برابر نفوذ آب بارا، آن را به مدت 6 ساعت تحت دمای 225 درجه سانتیگراد قرار می دهند.

این در حالی است که سطح چوب معمولی در اثر فعالیت باکتریها و ذرات کثیفی که در آب باران موجود است، متورم شده و امکان رشد قارچ فراهم می شود.

آزمایشات انجام شده نشان می دهد که چوب در برابر اشعه ماوراء البنفش مقاومتی ندارد و ابعاد چوب ترموود اصلاح شده نیز بدون پوشش محافظ در برابر این اشعه قدرتمند کوچک می شود.

طی مطالعاتی که بر روی چوب های ترموود نصب شده به عنوان چوب نما یا نمای چوبی که به مدت زمان 5 سال در محیط های باز قرار داشتند، به این نتیجه رسیدند که رطوبت موجود در الوار این چوب ها نصف رطوبت موجود در چوب های طبیعی است.

هم چوب های ترمود و هم چوب معمولی با لاک های بدون رنگ و روغن های مخصوص چوب، محافظت می شوند.

این عملیات هرساله می بایست صورت بگیرد تا از ترک خوردن چوب ها جلوگیری شود . عملکرد اسید curable و رنگ های آبی آکریلیک در چوب ترموود بهتر از چوب معمولی است.

پنل های ترموود توسط این رنگ ها پوشانده می شود و از پوسته پوسته شدن چوب جلوگیری می نماید . بهترین نوع پوشش برای چوب های تیمار شده روغن آستر، حلال حاوی آلکید و رنگ آکریلیک که به عنوان رنگ رویی به کار می رود، می باشد.

دکوراسیون داخلی با چوب ترموود

 

قیمت ترموود

قیمت چوب ترموود را عوامل زیر تعیین می کنند :

  1. نوع چوب ترموو شده
  2. طرح چوب ترموو شده
  3. رنگ چوب ترموو شده
  4. متر محیط
  5. نوع اجرا
  6. نوع فرآیند حرارت دهی چوب ترموود نیز می تواند در قیمت چوبها دخیل باشد.
  7. پرداخت چوب با استفاده از تجهیزات و ابزارهای متعددی انجام می پذیرد . نوع پرداخت چوب به شیوه های متفاوتی اجرا می شود که در قیمت چوب ها تعیین گذار است.
  8. مواد اولیه که در ساخت چوب ترموود بکار می رود، در قیمت چوب های ترموود تولید شده تاثیر گذار هستند.
  9. ضخامت چوب ها
  10. رنگ چوب ترموود

چوب ترموود توسط کشورهای متفاوت تولید می شود . در کشور ما بیشتر از نوع ایرانی و ترک استفاده می کنند . نوع فنلاندی بالاترین کیفیت و قیمت را دارد.

کلبه تمام چوب ترموود

 

انواع ترموود

چوب ترموود بر اساس کارکردها به چند نوع تقسیم بندی می شوند.

1) انواع ترموود از نظر روش تولید

یکی از اقسام ترموود مبتنی بودن بر روش تولید است . برای این تقسیم بندی، ترموود را به دو رده یا کلاس تقسیم می کنند که به شرح زیر می باشد :

ترمو- اس (Thermo-S)

در این رده بندی S مخفف Stability به معنای ثبات و پایداری است و هدف از ایجاد ترموود با این کلاس مقاومت و پایداری آن در برابر شرایط محیطی است.

در این روش چوب را تا دمای 180 درجه سانتیگراد حرارت می دهند تا مقاومت آن را بالا ببرند . بنابراین محصولاتی که با استفاده از این روش تولید و عرضه می شوند با توجه به میزان رطوبت محیط، چیزی ما بین 6 تا 8 درصد تغییر ابعاد یا تورم دارند.

از گونه های سوزنی این محصول برای محیط های داخلی ساختمان ها همچون مبلمان داخلی، اتصالات در محیط خشک، در و پنجره، سونا و از نوع پهن برگ آن برای اتصالات در هر نوع شرایط آب و هوایی مانند کف پوش ها، مبلمان فضای شهری و سونا استفاده می شود.

ترمو- دی (Termo-D)

در این کلاس D مخفف کلمه Durability به معنی دوام است و هدف و ویژگی مدنظر برای این محصول دوام طبیعی آن است که بسیار حائز اهمیت می باشد.

برای همین منظور در فرآوری تولید این محصول چوب را تا دمای 220 درجه سانتیگراد حرارت داده و استحکام آن را در برابر شرایط محیطی بالا می برند.

این روش تیمار، سبب می شود محصول دوام فوق العاده ای داشته باشد و بتوان در محیط های باز از آن استفاده نمود . میزان رطوبت و شرایط دمایی این چوب بین 5 تا 6 درصد تغییر بعد و تورم دارد.

کاربردهای این چوب برای مکان های بیرونی همچون ساخت درب های بیرونی، چوب نما و دیوار، تابلو چوبی مغازه، سونا، سرویس بهداشتی و حمام و همچنین فضای مبلمان شهری می باشد.

2) انواع ترموود از نظر گونه چوب

بخش بندی دیگر ترموود بر اساس گونه چوب هایی است که برای حرارت دهی استفاده می شود . این چوب ها را می توان به دو دسته کلی تقسیم نمود :

ترموود با چوب نرم (Soft Wood)

چوب های نرم از درختان سوزنی برگ همچون سرو، صنوبر و کاج حاصل می شوند . نرم چوب ها نسبت به سخت چوب ها کمی ضعیف تر و شکننده تر هستند و دانستیه یا چگالی کمتری نسبت به چوب های سخت دارند.

به دلیل سبکی و قیمت ارزان در صورت گذراندن فرآیند ترموود قابل استفاده در نمای ساختمان می باشند.

ترموود با چوب سخت (Hard Wood)

سخت چوب ها از درختان پهن برگ بوجود می آیند . از پرطرفدارترین آنها در دنیای صنعت می توان به چوب ون اشاره نمود.

بقیه چوبها با استفاده از چوب درختانی نظیر گردو، صنوبر، بلوط، افرا، ماهون، گیلاس، راش و زبان گنجشک تولید می شوند.

3) انواع ترموود از نظر ابعاد و پروفیل

پروفیل های چوب ترموود با طول 3 یا 6 با مقطع هایی در طرح ها و ابعاد متعدد در بازار موجود هستند . علاوه بر آن پروفیل ها در دو نوع شیاردار و بدون شیار به فروش می رسند.

مراحل تیمار حرارتی چوب ترموود

پروسه تیمار حرارتی چوب ترمووود در چند فاز یا مرحله انجام می پذیرد که به شرح زیر می باشد :

گام نخست

ابتدا چوب در ابعاد مختلف برش داده می شود . سپس دمای چوب با کمک بخار آب و گرما با سرعت به دمای 100 درجه سانتی گراد رسانده می شود.

در این مرحله از کار، دما به تدریج تا 130 درجه سانتیگراد بالا برده شده و از بخار برای محافظت و عدم ترک برداشتن چوب و عدم نفوذ فعل و انفعالات شیمیایی به داخل بافت چوب کمک گرفته می شود . پس از گذراندن این مرحله دمای چوب را حدوداً به صفر می رسانند تا چوب خشک شود.

گام دوم

در این مرحله از کار  با توجه به رده بندی، ترمو چوب را ما بین 180 تا 215 درجه سانتیگراد حرارت می دهند.

پس از اینکه چوب به دمای مورد نظر رسید، در آن دما نگه داشته می شود تا صمغ و رطوبت چوب به صورت کامل خارج شود و چوب به رنگ قهوه ای روشن در بیاید . در این مرحله هم از بخار آب برای عدم آتش گرفتن چوب استفاده می کنند.

گام سوم

این مرحله شامل رطوبت دهی چوب است . با روش باران استوایی و پاشیدن آب به روی چوب ها، دمای چوب کاهش می یابد و به دمایی متعادل با رطوبت مورد نظر می رسد . این رطوبت حدود 4 تا 6 درصد می باشد.

در این مرحله فرآیند تولید چوب به پایان می رسد . بخش عمده ای از رزین چوب خارج شده و قسمت باقیمانده نیز به شکل بلوری و بدون ضرر در می آید.

در طول این فرآیند به علت اینکه به چوب با دمای بسیار بالا حرارت داده می شود، زنجیره های قندی شکسته و اسیدهای چوب تجزیه شده و یک محصول عاری از هر گونه مواد شیمیایی و مواد مغزی برای حشرات چوب خوار تولید می شود.

نحوه حفاظت از نمای چوبی ترموود

جهت حفاظت از نمای چوبی ترموود، از نوعی واکس که جهت افزایش براقیت و مقاومت چوب های ترموود بکار می رود، استفاده می کنند . واکس چوب ترموود با پایه رنگ، لاک الکل و روغن بکار می رود.

نصب چوب ترموود

با توجه به نوع زیرسازی، چوب ترموود به سه شیوه متفاوت قابل نصب است :

  • پیچ از رو
  • فاق و زبانه
  • نصب با کلیپس

روش زیرسازی چوبی

اگر بخواهیم از روش زیرسازی چوبی استفاده کنیم، زیرسازی چوبی به شکل عمود بر پروفیل های چوب نما اجرا می شود. سپس توسط پیچ هایی استاندارد، پروفیل های آن روی زیرساز نصب می شود.

روش استفاده از کلیپس

در این روش زیرسازی توسط آهن کشی و یا پروفیل گالوانیزه انجام می شود و چوب های ترمو با استفاده از کلیپس به زیرسازی متصل می شوند.

خاصیتی که این روش نسبت به روش اول دارد این است که پیچ ها در نمای چوبی مشاهده نمی شوند . اما قیمت اجرای چوب نما با این روش بالاتر خواهد بود.

روش استفاده از زیرساز فلزی

اگر نوع زیرساز فلزی باشد، از قوطی های فلزی که از قبل توسط جوش بر روی کار ثابت شده اند، در اندازه های 40*10 و یا 50*50 استفاده می شود.

برای اجرای این روش لازم است چوب ها  50 سانتی متر از یکدیگر و 7 سانتی متر از لبه ها فاصله داشته باشند . برترین گزینه ای که می توانید توسط آن چوب ترموود را به زیرساز فلز متصل کنید، پیچ سرمته است.

روش استفاده از زیرساز سیمانی

اگر زیرساز از نوع سیمان باشد، می بایست ضخامت 4 سانتی متری بین دیوار و چوب ترموود در نظر گرفته شود.

زیرسازی فلزی برای اجرای نمای چوبی ترموود بهتر از زیرسازی سیمانی است . زیرا سیمان به مرور زمان و با توجه به شرایط آب و هوایی تغییر شکل و حالت می دهد.

نمای چوبی ترموود

 

اجرای روش های امروزی نصب ترموود

روش های سنتی جهت نصب با استفاده از میخ و چکش بود . اما امروزه برای راحتی کار از تفنگ میخ زنی استفاده می شود.

استفاده از پیچ به جای میخ سبب افزایش استحکام می شود . با توجه به پهنای چوب، میزان استفاده از پیچ ها کاهش یا افزایش پیدا می کند.

نحوه نصب چوب ترموود در کف و نما

برای نصب چوب ترموود در نما می بایست چوب در ابعاد 25*45 و 25*25 میلی متر اجرا شود و با فاصله 50 سانتی متری از یکدیگر بر روی نما نصب شوند.

برای نصب چوب در کف، اندازه چوبها بهتر است  50*40 میلی متر باشد و با فاصله های 40 سانتی اجرا  شوند.

فاصله مجاز برای نصب 80 سانت می باشد و طول شاخه های چوب زیرسازی معمولاً دو متر است . در ازای هر یک متر مربع چوب ترموود، از 3 متر طول چوب زیرسازی استفاده می شود.

اجرای نمای ترموود

جهت اجرای چوب ترموود از پروفیکس و یا پیچ استفاده می شود . پروفیکس برای چوب هایی که دارای ضخامت 25 میلی است کاربرد دارد.

پیچ ها در دو رنگ تیره و روشن ساخته می شوند و دارای جنس stainless steel  و مواد گالوانیزه می باشند.

رنگ بندی چوب ترموود

 

مراحل رنگ آمیزی چوب ترموود

فرآیند رنگ آمیزی چوب ترموود شامل سه مرحله می باشد :

رنگ پایه ترموود

در این مرحله چوب ها در داخل وان هایی با فضای کاملاً بسته قرار می گیرند تا نفوذپذیری رنگ در داخل چوب ها به صد در صد برسد . این فرآیند یک روز زمان می طلبد و Walty Aqua Base نام دارد.

افزودن ماده رنگی

در این مرحله رنگ مدنظر در دو مرحله آستر و رویه و با استفاده از تنظیف بر روی چوب ها اعمال می شود.

اسپری کردن

تزریق ماده شفاف یا پایه آب بر روی چوب های ترموود (top coat )، برای مقاوم کردن چوب ها در برابر عوامل محیطی از جمله اشعه ماورالبنفش، در این مرحله مواد نگهدارنده بر روی آنها اسپری می شود.

کاربرد ترموود در فضای داخلی و خارجی

ترموود در فضای خارجی جهت نماسازی و یا ساخت انواع تابلو مغازه چوبی کاربرد دارد.

تابلو مغازه ای که با استفاده از چوب ترموود ساخته می شود ، تابلو ترموود نام دارد . در صورت تمایل به کسب اطلاعات کاملتر در مورد آن می توانید به مقاله تابلو ترموود با قیمت مناسب مراجعه کنید.

کاربردهای ترموود

  • کفپوش فضای داخلی و بیرونی
  • نمای بیرونی ساختمان یا چوب نما
  • می توان یک تابلو چوبی تبلیغاتی ساخت و به عنوان تابلو مغازه یا تابلو سر درب نصب نمود.
  • بکار بردن در دکوراسیون داخلی
  • سایه بان و لوور
  • آلاچیق و پرگولا
  • درب و پنجره و زیر سقف
  • روف گاردن
  • سونا
  • استخر
  • قرنیز
  • کف
  • پله

 

تابلو مغازه چوبی

 

ویژگی های ترموود یا چوب ترمو

1) دوام و ثبات ابعاد

پس از فرآوری و تیمار حرارتی چوب، میزان رطوبت چوب چیزی حدود 4 تا 6 درصد کاهش می یابد . همین امر سبب پدید آمدن یک ویژگی خاص به نام تعادل رطوبتی می شود.

درکل جذب رطوبت و تبادل حرارت چوب و محیط پیرامون آن به صورت شگفت انگیزی پایین می آید . همین امر تاثیر بسزایی در ثبات ابعاد، کاهش ترک خوردگی و افزایش چشم گیر خواص عایق بودن الوارهای چوب ترموود دارد.

2) ایستادگی در برابر پوسیدگی و حمله حشرات

چوب ترموود را به دلیل حرارت دهی بالا و شکستن و تجزیه شدن زنجیره های قندی آن و عدم داشتن منبع مغذی برای حشرات و قارچ های مولد پوسیدگی، می توان در هر محیط باز و محیط های بسته با خیالی آسوده بکار برد.

3) فاقد صمغ بودن، یکنواختی و خلوص چوب

به دلیل گذاراندن الوارهای چوب ترموود تحت عمل فرآیند حرارت دهی، کلیه مواد مضر و رزین آن همچون فرمالدهیدها، حذف شده و باکتری های موجود در چوب از بین می روند.

در نهایت ماده ای خالص و استریل که دارای رنگ و حالت یکنواخت است برای مصارف متعدد محیط های داخلی و محیط های خارجی تولید می شود.

مزایای ترمووود

  • نصب سریع و آسان
  • ثبات و دوام در برابر ساییدگی و شرایط محیطی
  • امکان برش و ایجاد مدل های قوس دار
  • امکان نصب و جداسازی آسان
  • امکان جابه جایی و انتقال به مکان دیگر
  • نگهداری و شستشوی آسان

معایب استفاده از چوب ترموود

  • بدلیل اینکه چوب ترموود از برش درختان جنگلی حاصل می شود ، گاهی اوقات می تواند صدمات جبران ناپذیری به محیط زیست وارد کند.
  • چوب ترموود در برابر حرارت ، مقاومت مکانیکی خود را از دست می دهد.
  • قیمت چوب ترموود برای اجرا نیاز به هزینه بالایی دارد.

 

ساخت تابلوی تبلیغاتی چوبی و نمای زیبا و کلاسیک با استفاده از ترموود

امروزه ساخت تابلوی تبلیغاتی به شیوه های متعددی صورت می پذیرد . یکی از پرکاربردترین نوع روش های تابلوسازی، تابلوهایی هستند که بر مبنای حروف برجسته ساخته می شوند مثل تابلو چلنیوم.

حروف برجسته پس از ساخت و آماده شدن بر روی یک زیرساز نصب می شوند . زیرسازهایی که برای نصب تابلو تبلیغاتی بکار می رود از جنس چوب ام دی اف، پی وی سی و یا ترموود می باشد.

برای اینکه یک تابلوی تبلیغاتی چوبی داشته باشیم و بتوانیم حروف برجسته را برروی آن نصب کنیم، نیاز به یک چوب مقاوم همچون ترموود داریم.

تابلو چوبی یا همان تابلو ترموود یکی از کلاسیک ترین و شیک ترین نوع تابلوهای تبلیغاتی است . می توان هر نوع حروف برجسته همچون نئون پلاستیک، استیل و چلنیوم را بر روی آن نصب کرد.

 ترموود علاوه بر تابلوهای تبلیغاتی بیشترین کاربرد را در نما و دکوراسیون داخلی ساختمان دارد . می توان از ترمووود به عنوان چوب نما استفاده کرد و نمای چوبی بسیار زیبا و کلاسیک برای یک ساختمان به ارمغان آورد.

علاوه بر آن از چوب ترموود برای دکوراسیون داخلی و قسمت های متعدد ساختمان همچون در و پنجره، سونا، زیرسقف، راه پله، قرنیز، کف و سایر موارد استفاده می شود.

سوالات متداول

در هنگام انتخاب ترموود چه نکاتی را مدنظر قرار دهیم؟

1) ضخامت پروفیل ها

حداقل ضخامت پروفیل برای کاربردهای متعدد 2 سانتی متر است و کمتر از آن نامناسب می باشد.

2) تراکم ترموود

هر چه تراکم ترموود بالاتر باشد مقاومت بیشتری خواهد داشت.

3) برند معتبر

خرید هر محصولی بر مبنای برند شناخته شده مطمئن تر خواهد بود.

4) تنوع پروفیل

اینکه آیا شرکت عرضه کننده ترموود ، پروفیل شما را ارائه می دهد یا نه؟

انواع چوب درختانی که برای ساخت چوب ترموود مورد استفاده واقع می شوند، کدامند؟

ترموود به دلیل داشتن خاصیت هایی که دارد از چوب های خاصی حاصل می شود . چوب های بکار رفته می بایست از کیفیت لازم برخوردار بوده و نمی توان هر چوبی را به ترموود تبدیل نمود.

این کیفیت فقط در بعضی از قسمت های جنگل سوئد و فنلاند یافت می شود . فنلاند پیشتاز تولید ترموود می باشد و از گونه های چوب های متعدد برای تیمار حرارتی و تولید چوب ترمود بهره می برد.

قیمت ترموود نسبت به نوع چوب بکار رفته متغیر است . اگر بخواهیم چوب های بکار رفته برای تولید ترموود را معرفی نماییم می توان به نوئل (Picea abies)، کاج (Pinus sylvestris)، صنوبر (Populus tremula)، توس (Betula pendula))، زبان گنجشک (Fraxinus excelsior)، کاج رادیانا (Pinus radiata)، توسکا (Alnus glutinosa)، لاریکس (Larix sibirica) و راش (Fagus silvatica) اشاره نمود.

چوب نما چیست؟

چوب نما نوعی نمای چوبی است که ظاهر سازه با استفاده از چوب تزئین می شود و یک نوع نمای کلاسیک و مدرنیته محسوب می شود. به همین دلیل این روزها طرفداران زیادی را جذب خود کرده است.

علاوه بر آن افراد زیادی برای ساخت تابلوی تبلیغاتی و یا تابلو مغازه از چوب ترموود استفاده می کنند . ترموود یک چوب بسیار مقاوم است که جلوه و زیبایی خاصی را به نمای مغازه شما می دهد.

قیمت تابلو ترموود نسبت به سایر تابلو های تبلیغاتی مرقون به صرفه است و افراد می توانند نمای ساختمان و مغازه خود را با نمای چوبی یا ترموود به صورت ترکیبی و در رنگ های مختلف تزئین نمایند.