تابلو راهنما

تابلو راهنما برای هدایت افراد در نقاط مختلف مثل خیابان های اصلی، خیابان های فرعی، اسم کوچه ها، پلاک خانه ها، هدایت مسیرها و جاده ها و راهنمایی در داخل فروشگاه ها، مراکز تجاری، اداری، عمومی، خصوصی و دولتی به کار می رود.

سفارش و ساخت تابلو راهنما می تواند با استفاده از متریال های مختلف به شکل آویز، ایستاده، یک طرفه و دو طرفه اجرا شود. بیشترین متریالی که برای ساخت تابلو راهنما به کار می رود، فلز و استیل است.

تابلو راهنما ابزاری است که در حوزه تابلوسازی به شیوه های متفاوت جهت هدایت افراد به مکان یا نقطه دلخواه آنها، اجرا و پیاده سازی می شود.

تابلو راهنما که به عنوان علامت و نشانه یا به اصطلاح sign هم تلقی می شود همچون تابلوهای تبلیغاتی بخش جداناپذیری از زندگی روزمره ما هستند که هنگام خروج از منزل با آنها مواجه می شویم.

هدف از نصب تابلوهای راهنما یافتن بخش کوچکی از مکان های بزرگ و پرازدحام اداری، تجاری، عمومی و جاده ای است که برای افراد سخت و گمراه کننده می باشند، به همین منظور برای راحتی و هدایت افراد از تابلوهای راهنما استفاده می شود. 

تابلوهای راهنما

افراد زمانی که وارد یک فضای بزرگ تجاری یا ادرای و یا مکان هایی نظیر ترمینال ها، فرودگاه ها، سالن های  نمایشگاه ها و کنفراس ها می شوند طبیعتاً به دلیل وجود بخش ها و اتاق های متعدد دچار سردرگمی می شوند.

برای اینکه نقطه یا مکان مدنظر خودشان را پیدا کنند، مجبورند به بخش اطلاعات مراجعه نموده و یا از افراد حاضر سوال نمایند.

با وجود تابلوهای راهنما و معرفی مکان های مختلف موجود در یک بخش، هر فرد به راحتی به بخش مدنظر خود رجوع می نماید.

در حوزه تابلوسازی تابلو راهنما بیشتر به صورت های ذیل اجرا می شود:

  • تابلو لایت باکس
  • تابلو چلنیوم
  • تابلو فلزی
  • تابلو استیل

هدف از نصب تابلو راهنما چیست؟

با نصب تابلو راهنما در مکان های پرازدحامی که دارای بخش های متعدد است می توانید از اتلاف وقت ارباب رجوع ممانعت به عمل آورده و بازدهی یک مکان و خدمات رسانی را بالا ببرید.

این تابلوها معمولاً در ابتدای ورودی ها، سر در واحدها، قسمت لابی و در بخش های متعددی از راهروها یا سالن ها نصب می شوند.

برای ساخت تابلوهای راهنما از متریال های متعددی نظیر متریال های ذیل استفاده می شود:

  • چوب ترموود
  • پلکسی
  • لایت باکس
  • فلکسی
  • آلومینیوم
  • کامپوزیت

برای روشنایی تابلو ساین از لامپ های smd استفاده می شود . تابلو راهنما می تواند به صورت تابلو خطی، تابلو لیزری و تابلو چاپی مورد استفاده واقع شود که نوع انتخاب تابلو به مکان مدنظر، میزان نور مکان، بودجه و سلایق افراد بستگی دارد.

قیمت تابلو راهنما

قیمت تابلو راهنما همچون قیمت تابلو خروج اضطراری بر حسب متریال کاربردی و ابزارهای مورد استفاده و نوع تابلوی انتخابی متغیر می باشد که پس از بررسی محل و توافق بر سر نوع تابلو برآورد قیمت می شود.

تابلو راهنمای سالنی

 

تابلو راهنما به چند دسته تقسیم می شود؟

یا به عبارت دیگر

انواع مدل های تابلو راهنما از لحاظ اجرا

به طور کل تابلوهای راهنما به دو دسته تقسیم بندی می شوند :

1) تابلو راهنمای سالنی (indoor)

این تابلوها می توانند به صورت های متعدد همچون موارد ذیل اجرا و پیاده سازی می شوند :

  • تابلو راهنمای دو طرفه
  • تابلو راهنمای ایستاده
  • تابلو اعلانات
  • تابلو راهنما مغازه
  • تابلو راهنمای فروشگاهی
  • تابلو راهنمای شرکتی
  • تابلو لایت باکس
  • استند تبلیغاتی

2) تابلو راهنمای محیطی (out door)

این تابلوها برای راهنمایی رانندگان و عابرین پیاده در معابر و مکان های عمومی به صورت آلومینیومی یا پلکسی گلاس نصب می شوند.

هدف از نصب تابلوهای راهنمای محیطی هدایت ترافیک و افزایش ایمنی جاده های درون شهری و برون شهری می باشد.

از جمله ویژگی های بارز تابلوهای راهنمای سالنی بیشتر زیبایی و قابل توجه بودن و از ویژگی های تابلو راهنمای محیطی مقاوم و مستحکم بودن آن مدنظر است.

انواع تابلو راهنما جهت استفاده در فضای شهری یا محیط بیرونی

به طور کل تابلوهایی که در فضای شهری گنجانده می شوند به چند دسته تقسیم بندی می شوند که به شرح زیر می باشد :

الف )  نشانه های بازدارنده راهنمایی و رانندگی

این تابلوها که به صورت تابلو فلزی با رنگ نما ساخته می شوند نقش هدایت رانندگان در مسیر را دارند و به طور کلی شامل علائمی می شوند که هر گونه ضرورت، ممنوعیت و یا محدودیت را به افراد اعلام می نماید.

تابلو راهنمایی و رانندگی

 

ب ) تابلوهای هشدار دهنده

این تابلوها نیز از جنس فلز می باشند و معمولاً به شکل مثلث ساخته می شوند و جهت اطلاع افراد از خطرات جاده ای مورد استفاده واقع می شود.

پ) تابلوهای آگاهی دهنده و یا اخباری

از این تابلوها جهت راهنمایی بخش های مختلف جاده ای نظیر اطلاعات مرتبط با مسیرها، مکان های عمومی نظیر بیمارستان ها، نمایشگاه ها، فرودگاه ها، ترمینال ها و... استفاده می گردد که اکثریت این تابلوها به شکل مستطیل می باشند.

ج) تابلوهای محلی

جهت تعیین مرز ها و جهت جاده ها کاربرد دارد.

تابلو خطوط راهنمایی رانندگی

نکات مرتبط با نصب تابلوهای راهنمای محیطی

1) انتخاب محل نصب تابلو راهنما در کنار جاده و مکان ها نسبت به تقاطع ها و خطرات جاده ای

2) نحوه جایگیری تابلو نسبت به کناره سواره رو و دیگر جنبه های مرتبط با مقاطع عرضی و طولی

3) ارتفاع تابلوهای راهنما از زمین و قابلیت دیده شدن آن توسط رانندگان

انواع تابلو راهنما

تابلوهای تبلیغاتی راهنما و مدل های دیگر طبق به روزترین متدها و تجهیزات پیشرفته در کارگاه تابلوسازی ساخته و سپس توسط تابلوساز در محل نصب می شوند . از جمله تابلوهای راهنما می توان به موارد زیر اشاره نمود.

تابلو شب نما

نوعی از تابلو راهنما است که حالتی براق و درخشان دارد و در تاریک ترین نقطه نیز محتوای مندرج بر روی آن به شکل نورهای رنگی به نمایش گذاشته می شود.

تابلو خروج اضطراری

این نوع تابلو به شکل پلکسی گلاس یا لایت باکس ساخته می شود و برای نوردهی تابلو خروج اضطراری از لامپ های smd بهره می برند.

تابلو راهنمای بیمارستان ها

تابلو راهنمای بیمارستانی علائم و نشانه های مرتبط با مسیرها و تابلو راهنمای طبقات، تابلو خروج اضطراری، تابلو ورودی، مسیریابی بلوک ها و فضاهای داخلی و بیرونی بیمارستان، نشانه های مرتبط با کمک های اولیه، علائم مربوط به تجهیزات آتش سوزی ، اسامی پزشکان و ... می باشند.

تابلو راهنمای ساختمان

این تابلوها در جلوی درب ورودی ساختمان ها نصب می شوند و افراد را از بخش های متعدد ساختمان مطلع می سازند.

تابلو راهنمای سر درب اتاق

از این تابلوها که معمولاً به صورت فلزی یا آلومینیومی است برای معرفی شماره اتاق های موجود در یک مکان بهره برده می شود

تابلوهای اداری

این تابلوها اغلب در فضاهای داخلی و خارجی سازمان ها و نهادها استفاده می شود با بهره گیری از تابلوهای راهنمای اداری  مراجعه کنندگان به بخش های مختلف اداری به راحتی به قسمت مدنظر خود هدایت می شوند و این کار سبب سرعت بیشتر و در نتیجه بازده بالای کار می شود.

تابلو راهنمای طبقات

از این تابلوها در طبقات مجتمع های اداری، تجاری و مسکونی استفاده می شود . با استفاده از این تابلوها طبقات مختلف برای مراجعین معرفی شده و به راحتی به بخش مورد نظر ارجاع داده می شوند . تابلوهای طبقات می توانند به شکل دیواری و استند مورد استفاده واقع شوند.

تابلو ورودی بخش ها و راهروها

زمانی که وارد یک ساختمان بزرگ  می شویم پس از مراجعه به تابلو راهنمای طبقات می توانیم به طبقه مربوطه مراجعه نماییم.

گاهی طبقات گسترده هستند و دارای چندین سالن یا راهرو می باشند که تابلو ورودی بخش ها و راهروها می توانند کمک شایانی به پیدا کردن مقصد مدنظر مراجعین نمایند.

تابلو راهنمای فلزی

یکی از انواع تابلوهای راهنما، تابلو فلزی است . در این نوع تابلو جنس رویه و بدنه ی تابلو از نوع فلز می باشد اما اگر بخواهیم تابلو راهنما همراه با نور داشته باشیم، می توان هنگام ساخت تابلو فلزی از یک لایه پلاستیک در بین حروف استفاده نمود و یک فضا برای عبور نور فراهم کرد.

در واقع با این کار از یک حالت نر و مادگی برای نوردهی استفاد می شود . این تابلو ها به صورت تابلو فلزی یک طرفه،  تابلو فلزی دو طرفه و تابلو فلزی رومیزی یا ایستاده مورد استفاده قرار می گیرد.

تابلو راهنمای فلزی یا از چهار طرف خم خورده و چوب یا ام دی اف در قسمت زیر صفحه فلزی جاسازی می شود و یا به صورت پرچ یا پیچ بر روی بدنه نصب می شود.

از تابلو راهنمای فلزی بیشتر در سر درب اماکن و اتاق های اداری یا تجاری و برای هدایت مراجعین به عنوان تابلو راهنمای طبقات استفاده می شود و به صورت های متعدد نظیر پیچ یا پرچ، نصب با پایه ال، نصب با پایه استیل استوانه ای و نصب با زنجیر پیاده سازی می شوند.