راهنمای مطالعه

  1. نمای کامپوزیت
  2. اجرای نمای کامپوزیت
  3. نمای کامپوزیت چیست؟
  4. تاریخچه نمای کامپوزیت
  5. قیمت نمای کامپوزیت
  6.  روش های اجرای نمای کامپوزیت 
    1. اجرای نمای کامپوزیت به روش ثابت یا فیکس
    2. اجرای ورق کامپوزیت به روش فیکس ریلینگ
    3. اجرای نمای کامپوزیت به روش L , H
    4. اجرای نمای کامپوزیت به روش ریلی هنگینگ
    5. اجرای نمای کامپوزیت به روش هوک
  7. مراحل ساخت نمای کامپوزیت
  8. نصب نمای کامپوزیت چگونه انجام می پذیرد؟
  9. هزینه اجرای نمای کامپوزیت
  10. زیرسازی نمای کامپوزیت
  11. نصب نمای کامپوزیت
  12. عوامل تاثیر گذار در قیمت ورق های کامپوزیت
  13. روش های آب بندی نمای کامپوزیت
    1. 1) روش تسمه ای
    2. 2) روش درزگیری
    3. 3) روش چسب و فوم
  14. مشخصات پنل کامپوزیت برای ساخت نما
  15. چرا نمای کامپوزیت محبوبیت پیدا کرده است؟
  16. مزایای نمای کامپوزیت و ورق های کامپوزیتی
    1. داشتن وزن سبک
    2. آبندی
    3. تمیزی خودکار وعدم نیاز به شتشو
    4. قابلیت تعمیر و تعویض
    5. ابعاد مختلف
    6. داشتن خاصیت آکوستیک
    7. انعطاف پذیری و شکل پذیری
    8. تنوع رنگ
    9. ضد حریق
    10. عملکرد غیر یکپارچه در زلزله
    11. سهولت دسترسی
    12. هزینه پایین نصب و اجرا
    13. متناسب با شرایط اقلیمی متفاوت
    14. سطح صاف و براق
    15. مقاوم در برابر ضربه و فشار
    16. جداناپذیری لایه ها
    17. حالت ارتجاعی در برابر بادهای شدید
    18. عایق صوتی
    19. بادوام و مقاوم
  17. معایب نمای کامپوزیت
    1. حساس در برابر ضربه
    2. حساسیت در اجرا
  18. طراحی نمای کامپوزیت
  19. مشخصات ورق های نمای کامپوزیت
  20. تاریخچه تولید ورق کامپوزیت آلومینیوم
  21. فرآیند ساخت ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم
    1. کاربردهای ورق های کامپوزیت
  22. اهمیت اجرای نمای کامپوزیت
  23. اجزاء تشکیل دهنده ورق کامپوزیت
  24. مشخصات فنی ورق کامپوزیت
  25. انواع ورق نمای کامپوزیت
    1. ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم پانل معمولی
    2. ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم پانل نانو
    3. ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم پانل خشدار
    4. ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم پانل با طرح سنگ
    5. ورق نمای کامپوزیت طرح چوب
    6. ورق نمای کامپوزیت پانل  ضد باکتری
    7. ورق نمای کامپوزیت آلومینیومی پانل چند رنگ یا طیفی
    8. ورق نمای کامپوزیت با پوشش محافظ پلی استر
    9. ورق نمای کامپوزیت با روکش محافظ PVDF
    10. ورق کامپوزیت با پوشش نانو PDF
    11. ورق کامپوزیت نانو شاین
    12. ورق کامپوزیت هایگلاس شاینینگ
    13. ورق کامپوزیت آینه ای
  26. برندهای تولید کننده ورق کامپوزیت

زمانی که یک سازه ساخته می شود به دلیل اینکه نمای بیرونی آن در معرض نمایش عموم است نسبت به قسمت های دیگر ساختمان از اهمیت بیشتری برخوردار است.

علاوه بر این روش اجرای نمای ساختمان می تواند سبب افزایش عمر سازه و مقاومت آن در برابر شرایط جوی مختلف شود و مهمترین نقشی که ایفا می کند افزایش زیبایی و جذابیت یک ساختمان است.

برای اجرای نما می توان از روش و مصالح متعددی استفاده نمود که هر یک از این مصالح معایب و فواید مختص به خود را دارند.

مصالحی که به عنوان نما بر روی ساختمان ها اجرا می شود می بایست با بافت شهری همخوانی داشته باشد تا یک شهر زیبا و یکپارچه را به نمایش درآورد.

نماها با توجه به بافت شهری به چند دسته متعدد نمای کلاسیک، نمای سنتی و نمای مدرنیته تقسیم بندی می شوند که هر یک روش های اجرای خاص خود را دارند.

یکی از برترین نوع از نماهای بسیار زیبا و شیک که امروزه در اقصی نقاط کشور شاهد اجرای آن هستیم نمای کامپوزیت یا نمای آلومینیومی می باشد که قابل ترکیب با سایر متریالها نظیر چوب ترموود، سنگ، شیشه، بتن، آجر و دیگر موارد می باشد.

نمای کامپوزیت بسیار سبک است و ضخامت کلیه لایه های آن چیزی حدود 4 میلیمتر می باشد که باز هم با توجه به نوع کاربری آن می تواند متفاوت باشد.

نمای کامپوزیت

نمای کامپوزیت نوعی از روش های اجرای نمای ساختمان است که با استفاده از ورقی آلومینیومی به نام کامپوزیت ساخته می شود.

ورق های آلومینیومی کامپوزیتی با استفاده از پنل هایی در ابعاد، ضخامت، طرح و رنگ های متعددی بر روی نمای داخلی و بیرونی ساختمان ها اجرا می شود.

در حال حاضر یکی از پرکاربردترین نوع از روش های اجرای نمای ساختمان، کامپوزیت نما می باشد که به تنهایی یا به صورت ترکیبی با سایر متریال ها مورد استفاده واقع می شود.

نمای کامپوزیت یک نوع نما برای اجرا بر روی ظاهر ساختمان هاست که با استفاده از ورق های کامپوزیت اجرا و پیاده سازی می شود.

نمای کامپوزیت بسیار منعطف و شکل پذیر است و به راحتی می توان به صورت دلخواه به ورق های کامپوزیت قوس و شیار داد و با هر متریالی ترکیب نمود به همین دلیل است که اجرای نمای کامپوزیت از سوی معماران و طراحان سازه بسیار مورد استقبال واقع شده است.

روش های اجرای نمای کامپوزیت مختلف می باشد که هر مشتری با توجه به بودجه و سلیقه ای که دارد می تواند آن روش ها را بر روی نمای ساختمان خود پیاده سازی نماید و یا با ترکیبی از متریالهای متعدد، کاری ترکیبی و منحصر به فرد را طراحی و پیاده سازی نماید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اجرای نمای ساختمان گروه تابلوسازی سامان مقاله ای مفصل با عنوان اجرای نمای ساختمان منتشر نموده که در صورت تمایل می توانید آن را مطالعه نمایید.

مدل اول از نمای کامپوزیت

 

اجرای نمای کامپوزیت

اجرای نمای کامپوزیت بر روی بنای ساختمان ها به شکل های متفاوت از جمله روش ریلی، روش L و H و روش فیکس قابل اجرا می باشد.

نما به علت اینکه در معرض دید همگان است از اهمیت خاصی برخوردار است و هر ساختمانی که بنا می شود همان قدر که به میزان استحکام ساختمان اهمیت داده می شود به نمای ظاهری و یا بیرونی و همچنین نمای داخلی آن نیز اهمیت ویژه ای قائل می شوند.

حال با توجه به سلایق، خلاقیت و بودجه، نما می تواند به شیوه های متعدد همچون شیشه، سنگ گرانیت، ترموود و نمای کامپوزیت اجرا و پیاده سازی شود.

یکی از روش های قابل اجرا برای نما که در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است اجرای نمای کامپوزیت می باشد که در ساختمان ها و تابلوسازی و هم در جایگاه های سوخت رسانی شاهد آن هستیم.

علاوه بر این اکثر کسب و کارها طراحی نمای کامپوزیت مغازه و ساختمان را به صورت ترکیبی انجام می دهند که بسیار جلوه زیبایی دارد.

زمانی که تابلو مغازه شما جلوه و زیبایی خود را از دست داده است، می توانید برای تغییر تابلوی تبلیغاتی کسب و کار خود از تابلو کامپوزیت استفاده نمایید زیرا نمای کامپوزیت مغازه یکی از انواع نماهای مدرن است و قیمت تابلو کامپوزیت مقرون به صرفه می باشد و امروزه کاربرد و طرفداران زیادی دارد.

مدل دوم از نمای کامپوزیت

 

نمای کامپوزیت چیست؟

یکی از روش های اجرای نمای ساختمان کامپوزیت می باشد که بر اساس ورق های آلومینیومی کامپوزیت به روش های متعدد نظیر روش ثابت، ریلی، هوک و L,H اجرا می شود.

نمای کامپوزیت با ظاهری براق و درخشان قابل ترکیب با متریاهای دیگر نظیر چوب ترموود، سنگ، شیشه و غیره می باشد و می تواند ظاهری شیک را برای ساختمان شما به ارمغان بیاورد.

تاریخچه نمای کامپوزیت

ورق های آلومینیوم کامپوزیت برای اولین بار توسط کشور آلمان در سال 1969 تولید شد . کامپوزیت به معنای ترکیب است که این ترکیب به سه بخش پایه پلیمر، پایه سرامیک و پایه فلزی تقسیم بندی شده است.

پانل های آلومینیومی ترکیبی از دو ورق آلومینیوم و یک لایه مواد پلی اتیلن هستند که لایه پلی اتیلن در وسط دو لایه آلومینیومی واقع شده است و این ترکیب سبب ایجاد یک ورق مقاوم و نسوز به نام کامپوزیت شده است.

اجرای نمای کامپوزیت از مزایای بسیاری برخوردار است به همین دلیل در ساختمانهای تجاری، اداری، تفریحی، مسکونی و دیگر موارد قابل اجرا می باشد.

ورق های کامپوزیت در رنگ های متعددی وارد بازار می شوند که علاوه بر نمای ساختمان ها، در دکوراسیون داخلی همچون نماسازی دیوارهای داخلی، سقف و شومینه کاربرد دارند.

ورق های کامپوزیت بسیار سبک هستند و از سه لایه تشکیل شده اند که دو  لایه ورق از جنس آلومینیوم می باشد که ضخامتی بین 3 تا 0/5 میلیمتر دارد و یک لایه از موادی پلی اتیلنی به ضخامت 3 تا 5 میلیمتر می باشد و حاوی یک لایه خارجی یا پوشش دهنده آسترا پوکسی رزین و یک لایه رنگ PVDF نانو تکنولوژی جهت تثبیت رنگ می باشد.

روی سطح ورق های کامپوزیت برای حفاظت در برابر خط و خش توسط یک لایه فیلم محافظ پوشانده می شود که پس از عملیات نصب و پیاده سازی کامل نما، این فیلم توسط تکنسین کار از روی ورق های آلومینیومی جدا می شود.

به طور کلی، پانل های کامپوزیت آلومینیوم از سه بخش تشکیل شده است که بخش رویه کار از یک لایه آلومینیوم، بخش میانی از مواد پلی اتیلن فشرده و بخش زیرین از آلومینیوم فشرده تشکیل شده است.

این لایه ها حاوی پوشش محافظ ضد خش، لایه چسب عایق ضد خش، لایه رنگ PVDF نانو تکنولوژی، ورق آلومینیوم، لایه پلی اتیلن، چسب و لایه رنگ پلی استر می باشد.

ورق های آلومینیوم به دلیل سبکی، انعطاف پذیری، براقیت و سایر مزیت هایی که دارند اخیراً در صنعت ساختمان سازی مورد اهمیت ویژه ای واقع شده اند.

قیمت نمای کامپوزیت

قیمت نمای کامپوزیت به عوامل زیادی بستگی دارد . نحوه محاسبه نمای کامپوزیت بر اساس قیمت هر متر مربع کامپوزیت انجام می پذیرد.

همان طور که می دانید از هر متریالی که تولید می شود نوع اصلی و باکیفیت و نوع فرعی و بی کیفیت آن در بازار موجود است، برای اجرای نمای کامپوزیت نیز چنین شرایطی محیاست. 

قیمت اجرای هر متر مربع نمای کامپوزیت با توجه به نوع اجرا، کیفیت، رنگ و مواد تشکیل دهنده متفاوت می باشد . قیمت اجرای هر متر مربع نمای کامپوزیت بر اساس زیرسازی نما، هزینه اجرت نصاب نمای کامپوزیت یا تکنسین کار نمای کامپوزیت، مصالح ریز مصرفی، نوع برند ورق های کاربردی، کیفیت محصولات، ضخامت لایه آلومینیومی، نوع رنگ و مواد تشکیل دهنده ورق ها محاسبه می شود.

 روش های اجرای نمای کامپوزیت 

اجرای نمای کامپوزیت به چند روش انجام می شود که عبارتند از:

 

پروفیل فلزی

 

اجرای نمای کامپوزیت به روش ثابت یا فیکس

این نوع روش پیاده سازی قیمت کمتری دارد و مرحله نصب با سرعت بالاتری انجام می شود . در این روش پس از برش و شیار، ورق های کامپوزیت به صورت ثابت توسط پیچ یا پرچ بر روی زیرسازی آلومینیومی و یا آهنی فیکس می شود.

در این روش با خم کردن ورق ها، بدون استفاده از چسب یا نوار لاستیکی عمل آبندی انجام می شود و با استفاده از سازه آهنی از نفوذ آب به زیر کار ممانعت به عمل می آید.

نبشی های نمای کامپوزیت فیکس

 

اجرای ورق کامپوزیت به روش فیکس ریلینگ

در این روش پس از مرحله نصب، ورق های کامپوزیت قابلیت رگلاژ خودکار را دارند و برای مناطقی که دارای آب و هوای شرجی است مناسب می باشد زیرا در برابر زنگ زدگی و خوردگی مقاوم است.

 

پروفیل ال و اچ نمای کامپوزیت

 

اجرای نمای کامپوزیت به روش L , H

مانند روش فیکس است با این تفاوت که ورق ها پس از برش در پروفیل هایی به شکل L و H قرار می گیرند . سرعت اجرای این روش سریع است و هزینه کمتری برای اجرا صرف می شود.

از معایبی که این روش دارد می توان به عدم آب بندی آن به صورت کامل اشاره کرد و در صورت نیاز به تعویض، پانل ها قابل تعویض نیستند و در صورت اجرا در ابعاد بزرگ به مرور زمان با وزش باد سر و صدا یجاد می کنند و تغییر شکل می دهند.

سیستم هنگ نمای کامپوزیت

 

اجرای نمای کامپوزیت به روش ریلی هنگینگ

در این روش از پیاده سازی نمای کامپوزیت، ورق ها با استفاده از شیارهای تعبیه شده یا چکمه ای، بصورت ریلی بر روی پروفیل های آلومینیومی نصب می شوند.

برای شکلی گیری ساختار زیرسازی پس از اجرای کمربندی های آهنی، نبشی های آهنی با مشخصه های سوراخ لوبیایی روی کمربندی ها مطابق با آکس بندی هایی که در روی نقشه طرح وجود دارد، نصب می شوند.

پس از آن ناودانی های ریلی آلومینیومی با تقاطع مشخص شده در آکس، نبشی های آهنی توسط براکت های آلومینیومی با دو سوراخ لوبیایی به زیرسازی وصل می شوند و برای محافظت از خوردگی مابین آهن و آلومینیوم از لاستیک دی الکتریکال استفاده می شود.

ورق های کامپوزیت بوسیله اتصالات آلومینیومی که بشکل ناودانی یا بچه ناودانی در داخل لامل های آلومینیومی می باشند بر روی لامل ها نصب می شوند.

سیستم هوک نمای کامپوزیت

 

اجرای نمای کامپوزیت به روش هوک

در این روش اجرای نمای کامپوزیت، پس از نصب کمربندی ها و براکت های فلزی، ناودانی های ریلی با توجه به نحوه اجرا به براکت های فلزی با استفاده از پیچ های کاسه نمدی وصل می شوند. 

بدلیل لوبیایی بودن براکت های اتصال دهنده ناودانی های ریلی به زیرسازی آهنی، امکان حرکت ناودانی های ریلی در صفحه عمود بر ناودانی ها وجود دارد.

مدل سوم از نمای کامپوزیت

 

مراحل ساخت نمای کامپوزیت

مرحله 1) بررسی محل پروژه توسط کارشناسان و عکس برداری توسط دوربین های لیزری و پیشرفته

مرحله 2) طراحی نمای کامپوزیت بر اساس ابعاد و اندازه های عکس گرفته شده و کاربری سازه توسط نرم افزارهای طراحی و سپس ارائه یک طرح از پروژه شامل تمام زوایای کار به کارفرما.

مرحله 3) ارائه طرح به کارفرما در یک فایل اتوکد یا تری دی مکس و یا به صورت نقشه های شاپ دراوینگ که شامل نقشه زیرسازی یا شاسی کشی، نقشه شیت بندی یا مونتاژ پانل های آلومینیوم می باشد و دریافت پیشنهادات و انتقادات کارفرما و اصلاح تغییرات احتمالی.

مرحله 4) توافق با کارفرما بر سر نحوه اجرا و پیاده سازی، بودجه، کیفیت کار،  مدت زمان اجرای پروژه.

مرحله 5) پس از تایید کارفرما نقشه های ترسیم شده جهت اجرا به گروه مونتاژ کار نمای کامپوزیت ارائه می شود . مونتاژ و ساخت پانل های کامپوزیت توسط عملیات های متعددی نظیر برش، شیار زنی، خم کاری می باشد که تمام این کارها توسط متخصصین ورق کار نمای کامپوزیت انجام می پذیرد.

مرحله 6) این مرحله شامل نصب ورق های کامپوزیت به صورت نیمه جعبه روی نما است که برای تهیه ی ورق های عملیات برش کاری از شیت خام، شیار زنی، خم کاری و مونتاژ توسط دستگاه های CNC یا توسط تکنسین کار استفاده می شود.

مرحله 7) پس از اینکه عملیات تولید و مونتاژ ورق ها به اتمام رسید آنها را با توجه به نوع روش اجرایی توسط پیچ و یا پرچ در محل نصب می کنیم . در این مرحله نصاب نمای کامپوزیت با توجه به نوع اجرا، ورق های کامپوزیت را به صورت زیرسازی آهنی یا آلومینیومی توسط پیچ یا پرچ به اسکلت و سازه اصلی ساختمان متصل می نماید . زیرسازی متریال های آهنی نسبت به زیرسازی متریال های آلومینیومی از قیمت پایین تری برخوردارند.

مرحله 8) در این مرحله نصاب نمای کامپوزیت توسط نوارهای آب بندی و یا چسب سیلیکون اقدام به عایق بندی نما در برابر آب می نماید و مرحله آب بندی نما انجام می شود.

مرحله 9) پس از پیاده سازی کامل کار، نوبت به جدا کردن روکش پلاستیکی محافظتی که بر روی پانل های آلومینیومی کامپوزیت قرار گرفته اند، می رسد.

مرحله 10) بررسی نمای کامپوزیت و اصلاح خطاهای احتمالی با استفاده از دوربین و مترهای لیزری

مرحله 11) خدمات پس از نصب شامل گارانتی ورق های کامپوزیت، تعمیر و نگهداری

مدل چهارم از نمای کامپوزیت

 

نصب نمای کامپوزیت چگونه انجام می پذیرد؟

نصاب نمای کامپوزیت با توجه به پیچیدگی کار، متراژ کار، مکان پروژه، نحوه پیاده سازی نمای کامپوزیت و همچنین کیفیت نهایی کار، قیمت های متفاوتی را تعیین می کند که با توافق صاحب پروژه شروع به پیاده سازی طرح کامپوزیت بر روی نما می نماید .

هزینه اجرای نمای کامپوزیت

قیمت اجرای نمای کامپوزیت با توجه به روش اجرا به صورت ثابت، ریلی، هوک و هنگینگ  کاملاً متفاوت است . زیرا زیرسازی هر یک از روش های پیاده سازی با دیگری فرق دارد.

زیرسازی روش هنگینگ نسبت به روش های دیگر پیچیده تر است و نیاز به استفاده از ابزار و تجهیزات بیشتری دارد و زمان بیشتری می طلبد، برای همین هم هزینه بالاتری را در پی دارد . اما اجرای نمای کامپوزیت ثابت یا فیکس نسبت به سایر روش ها از قیمت کمتری برخوردار است.

زیرسازی نمای کامپوزیت

زیرسازی نمای کامپوزیت با توجه به روش های اجرا می تواند شامل قوطی فلزی، نبشی آلومینیومی جهت اتصالات، پیچ سرمته، صفحات فلزی برای استفاده در اسکلت فلزی، رول بولت، الکترود، چسب کاری و دیگر موارد باشد.

نصب نمای کامپوزیت

با توجه به شرایط محیطی و آب و هوایی و همچنین موقعیت ساختمان ها و میزان اهمیت آنها از لحاظ عایق صوتی و حرارتی بودن و همچینین بودجه ای که مشتریان جهت ساخت نمای کامپوزیت در نظر گرفته اند این نما به چند شکل متعدد قابل نصب است :

  1. روش ثابت (Fixing)
  2. روش ریلی (Hanging)
  3. روش (H,L)
  4. روش فیکس ریلینگ

عوامل تاثیر گذار در قیمت ورق های کامپوزیت

  • تفاوت در آلیاژ آلومینیوم
  • تفاوت در نوع پلی اتیلن
  • تفاوت در ضخامت لایه ها
  • مواد پوشش سطح
  • طرح و رنگ ورق

پنجمین مدل از نمای کامپوزیت

 

روش های آب بندی نمای کامپوزیت

برای اینکه آب از شیارها به زیر ورق ها نفوذ نکند، آبندی نمای کامپوزیت به سه روش متفاوت اجرا می شود :

1) روش تسمه ای

جهت هدایت آب به آبگیر در این روش تسمه هایی آلومینیومی به صورت شیار بین ورق ها توسط چسب پلی اورتان چسبانده می شود.

2) روش درزگیری

در این روش از نوار درزگیر جهت هدایت آب به بیرون استفاده می شود که این نوارها توسط چسب سیلیکونی در جای خود مستحکم می شوند.

3) روش چسب و فوم

در این روش فوم ها بر روی کار اجرا می شوند و چسب سیلیکونی که همرنگ ورق ها هستند به داخل فوم تزریق می شود.

هشتمین مدل از نمای کامپوزیت

 

مشخصات پنل کامپوزیت برای ساخت نما

  • دارای ضخامت 4 تا 5 میلی متر
  • دارای یک لایه هسته مرکزی که حاوی جنس پلی اتیلن است.
  • دارای دو لایه ورق آلومینیومی که هسته مرکزی را پوشش می دهند.
  • دارای یک لایه پوششی و محافظتی بر روی لایه آلومینیومی که PVDF نام دارد.

چرا نمای کامپوزیت محبوبیت پیدا کرده است؟

  • قابلیت ترکیب با هر متریالی سبب شده نمای کامپوزیت یکی از محبوبترین نوع روش های اجرای نما باشد به خصوص قابلیت ترکیب آن با سنگ و شیشه
  • نمای کامپوزیت با هزینه کمتری نسبت به نمای سنگی قابل اجرا است.
  • روند نصب نمای کامپوزیت بسیار سریعتر از روش هایی همچون نمای آجری، نمای سنگی و نمای بتنی است.
  • ورق های کامپوزیت بسیار منعطف هستند و همین امر سبب شده معماران بتوانند انواع قوس و شیار را توسط این ورق ها بر روی ساختمان ها به اجرا درآورند به همین دلیل معماران در استفاده از این ورق در کل یا بخشی از نما، مصمم هستند.
  • ورق های کامپوزیت در انواع طرح ها و رنگ ها قابل اجرا است.
  • ضد حریق
  • عایق صوتی
  • مناسب با انواع شرایط اقلیمی
  • مقاوم در برابر باران های اسیدی

 

نهمین مدل از نمای کامپوزیت

 

مزایای نمای کامپوزیت و ورق های کامپوزیتی

اجرای نمای کامپوزیت مزایای زیادی در بر دارد که عبارتند از:

داشتن وزن سبک

وزن استاندارد ورق های کامپوزیت رقمی ما بین 5 تا 8 کیلوگرم در متر مربع می باشد که نسبت به سایر متریال های ساختمان همچون سنگ، شیشه، آجر و سیمان بسیار کمتر است و همین امر سبب کاهش تخریب سازه در هنگام بلایای طبیعی همچون زلزله می شود.

طبق بررسی های انجام شده بر روی ورق های کامپوزیت این نتایج به عمل آمده است که ورق های آلومینیومی نسبت به سنگ گرانیت 90%، سیمان  85%، شیشه 75% و ورق معمولی 50% سبک تر است.

آبندی

بدلیل اینکه در انتهای پیاده سازی نما، سطوح آلومینیومی توسط نوار و چسب به طور کامل عایق بندی می شوند تا آب به داخل ورق ها نفوذ نکند و با جاسازی شیارهای تعبیه شده در سطح، آب از جاهای مشخص شده خارج می شود و همین امر سبب می شود که آب نتواند به زیر نما نفوذ کند.

تمیزی خودکار وعدم نیاز به شتشو

به دلیل پوشش های رنگی که بر روی سطوح آلومینیومی کامپوزیت پاشیده می شود این ورق ها در مقابل آلایندگی های شیمیایی، قلیایی و محیطی بسیار مقاوم هستند و راه نفوذ گرد و غبار را بسته اند و همیشه براق و درخشان می مانند.

قابلیت تعمیر و تعویض

در صورتی که بخشی یا یکی از ورق ها آسیب ببیند و نیاز به تعمیر یا تعویض داشته باشد بدون خرابی کل نما، به راحتی می توان پانل جدید را جایگزین پانل آسیب دیده نمود، بدون آنکه کل نما دچار اختلال شود.

ابعاد مختلف

پانل ها معمولاً در ابعاد استاندارد بسته بندی می شوند اما ابعاد پانل ها می تواند بر اساس نیاز مشتریان تغییر کنند.

داشتن خاصیت آکوستیک

فضای خالی پشت ورق های کامپوزیت با دیواره های ساخته شده از بتن سبک، خاصیت آکوستیک یا عایق صوتی ایجاد می کند.

انعطاف پذیری و شکل پذیری

ورق های کامپوزیت بسیار انعطاف پذیرند و می توان با استفاده از ابزارها و لوازم متعدد به آنها زاویه و درجه های متفاوتی داد و اشکال متفاوتی را ترسیم نمود که توسط هیچ گونه از متریال های ساختمانی دیگر میسر نیست.

تنوع رنگ

با استفاده از پوشش های فلورایدی و یا PVDF می توان رنگ های دلخواه و مدنظر خود را بر روی سطوح آلومینیومی کامپوزیت با کیفیت بالا پیاده سازی کرد.

ضد حریق

ورق های کامپوزیت در مقابل حرارت و گرما از مقاومت فوق العاده ای برخوردارند و به راحتی مشتعل نمی شوند و در صورت اشتعال نیز به دلیل اینکه تمام مواد بکار رفته در ساخت ورق های آلومینیومی از مواد بدون CFC است، هیچ گونه آلودگی برای محیط فراهم نمی کنند.

عملکرد غیر یکپارچه در زلزله

به علت اینکه ورق های کامپوزیت به صورت ثابت به نمای ساختمان متصل نمی شوند هنگام وقوع زلزله در جای خود حرکت کرده و عمل ریزش به حداقل خود می رسد.

سهولت دسترسی

ورق های کامپوزیت توسط کشور ها و برندهای مختلفی تولید می شود . ورق های تولید شده در کشور خودمان هم از کیفیت خوبی برخوردارند و می توان به راحتی هر نوع ورق با هر نوع پوششی را طبق نیاز و سلیقه به آسانی تهیه نمود.

هزینه پایین نصب و اجرا

ورق های کامپوزیت نسبت به اجرای سایر متریال ها نظیر سنگ، شیشه و چوب ترموود از هزینه کمتری برخوردارند.

متناسب با شرایط اقلیمی متفاوت

این ورق ها بدلیل داشتن خاصیت های متفاوت قابل اجرا در شرایط جغرافیایی متفاوت و با شرایط آب و هوایی مختلف می باشند.

سطح صاف و براق

بدلیل استفاده از پوشش های رنگی متفاوت، ورق های کامپوزیت سطحی صاف و صیغلی با براقیت فوق العاده دارند.

مقاوم در برابر ضربه و فشار

ورق های کامپوزیت انعطاف پذیرند و در برابر ضربه و فشارهای معمول مقاوم هستند.

جداناپذیری لایه ها

به دلیل استفاده از چسب های رزین و روش های حرارتی و فیزیکی و پرس، لایه ها کاملاً بهم می چسبند و جدایی ناپذیرند . زیرا اگر در عمل چسباندن لایه ها کوتاهی شود و دقت کافی به عمل نیاید، ورق ها پس از نصب مواج به نظر می رسند و جلوه زیبایی نخواهند داشت.

حالت ارتجاعی در برابر بادهای شدید

میزان ارتجاعی بودن پانل های کامپوزیت به قطر، سایز، زیرسازی پانل ها  و عوامل دیگر بستگی دارد.

عایق صوتی

به دلیل اینکه هنگام نصب و اجرای نمای کامپوزیت از یک لایه زیرساز آهنی و یا چکمه ای استفاده می شود یک لایه هوا ما بین بدنه اصلی و نمای ساختمان ایجاد می گردد و همین امر باعث می شود صدا کمتر به داخل ساختمان نفوذ نماید و نوعی عایق صوتی ایجاد شود.

بادوام و مقاوم

ورق های کامپوزیت در برابر خوردگی های ناشی از بارش های جوی و اسیدی کاملاً مقاوم بوده و تغییر رنگ یا حالت نمی دهند.

معایب نمای کامپوزیت

نصب نمای کامپوزیت نیز از نظر فنی و یا سلیقه ای دارای عیوبی به شرح زیر است.

حساس در برابر ضربه

تا هنگام نصب نمای کامپوزیت باید از نفوذ هر گونه ضربه و فشار هنگام حمل و نقل ورق ها خودداری کنیم زیرا ورق های کامپوزیت نسبت به ضربه حساسند و دچار له شدگی و آسیب می شوند.

حساسیت در اجرا

اجرای نمای کامپوزیت نیاز به افراد متخصص دارد و اگر مراحل اجرا و درزگیری ها و شیاربندی ها به درستی صورت نگیرد باعث نفوذ آب برف و باران به زیر نما می شود.

نهمین مدل از نمای کامپوزیت

 

طراحی نمای کامپوزیت

طراحی نمای کامپوزیت به دو روش طراحی ساده و طراحی سه بعدی قابل ترسیم است . نوع طراحی نمای کامپوزیت با توجه به پیچیدگی و سختی کار توسط پیشنهاد کارفرما و نظر آرشیتکت انجام می شود.

با توجه به توافق کارفرما و طراح نمای کامپوزیت، وضعیت ساختمان بررسی شده و با استفاده از دوربین های پیشرفته، بر اساس مختصات بخش های متعدد ساختمان و دیگر المان ها، یک طرح کلی عاری از هر گونه ایراد و نقص آماده می شود و سپس بر اساس طرح آماده شده، با توجه به نوع روش اجرایی، طرح بر روی سازه پیاده سازی می گردد.

هزینه طراحی نمای کامپوزیت نیز بستگی به پیچیدگی نوع طرح دارد . برای راحتی کار بهتر است از همان ابتدا یک طرح سه بعدی آماده شود تا نیاز به دوباره کاری در اجرا نباشد.

مشخصات ورق های نمای کامپوزیت

هر ورق آلومینیومی کامپوزیت ضخامتی مابین 3 تا 6 میلی متر را در بردارد و معمولاً برای اجرای نمای کامپوزیت از ورق هایی با ضخامت 4 تا 5 میلی متر بهره می برند.

ضخامت لایه های بیرونی ورق های کامپوزیت 0/5 میلی متر و ضخامت لایه میانی 3 میلی متر می باشد . هر ورق کامپوزیت به طور معمول 4 میلی متر با طول و عرض های متفاوت می باشد.

تاریخچه تولید ورق کامپوزیت آلومینیوم

ورق های آلومینیوم کامپوزیت در سال 1969 توسط کشور آلمان ابداع شد و به دلیل خاصیت های فیزیکی آن مورد استقبال قرار گرفت.

بیشترین مصرف کننده های ورق کامپوزیت کشورهای چین، روسیه و امارات می باشند . کامپوزیت به معنای ترکیب است که می توان این ترکیب را به سه بخش پایه پلیمر، پایه سرامیک و پایه فلزی تقسیم بندی کرد.

در پایه پلیمر از رزین استفاده می شود که نوعی پلاستیک محسوب می گردد .  این پلاستیک خواصی همچون عدم زنگ زدگی، سبکی، انعطاف پذیری، ذوب و بازیافت مجدد را دارد.

با همه این فواید پلاستیک یک عیب بزرگ دارد و آن هم عدم استحکام می باشد که برای استحکام بخشیدن به آن از ماده فایبر گلاس که خود ترکیبی از سه ماده الیاف کربن، کولار و پلی پروپیلن است، استفاده می گردد.

دهمین مدل از نمای کامپوزیت

 

فرآیند ساخت ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم

1) ورق های کامپوزیت از صفحه های آلومینیومی که توسط استنلس روکش می شوند، بوجود می آیند و سپس با استفاده از یک نوار که از جنس اکسید است خاصیت چسبندگی پیدا می کنند . پس از اعمال خاصیت چسبندگی روکش های مدنظر بر روی این ورق های آلومینیومی چسبانده می شوند.

2) این مرحله شامل روکش نمودن ورق آلومینیومی است . در واقع روکش هایی که برروی ورق های آلومینیومی کامپوزیت کشیده می شود، تعیین کننده نوع مقاومت آن است.

این روکش ها هستند که تعیین کننده مقاومت و ضد حریق بودن ورق های آلومینیومی می باشند . این روکش ها در فضاهایی خالی از گرد و غبار و توسط تجهیزات خاصی با کیفیت های متفاوت بر روی ورق ها چسبانده می شوند.

3) در این مرحله سه لایه به صورت یکنواخت و تحت گرما در خط تولید از طریق چسب های با کیفیت بالا به یکدیگر متصل می شوند.

4) در این مرحله تثبیت براقیت و شفافیت ورق ها انجام می پذیرد و سپس براساس اندازه، طول و عرض ورق ها، پانل های کامپوزیت بسته بندی شده و آماده مصرف می شوند.

کاربردهای ورق های کامپوزیت

  • اجرای نمای ساختمان
  • طراحی دکوراسیون داخلی
  • ساخت و ساز مخزن
  • دیواره های تونل
  • پارتیشن سازی محیط
  • اجرای سقف کاذب

ورق های کامپوزیت به عنوان زیرساز برای ساخت کلیه تابلوهای تبلیغاتی که بر اساس حروف برجسته پیاده سازی شده و به عنوان تابلو مغازه ، تابلو شرکتی و یا تابلو فروشگاهی ساخته و نصب شده و مورد استفاده قرار می گیرند.

ورق های کامپوزیت برای ساخت نمای مکانهای عمومی همچون فرودگاه ها، بیمارستان ها و جایگاه های سوخت مورد استفاده واقع می شوند.

یازدهمین مدل از نمای کامپوزیت

 

اهمیت اجرای نمای کامپوزیت

نمای کامپوزیت به دلیل داشتن وزن سبک، انعطاف پذیری و ایجاد جلوه های خلاقانه، اجرای سریع، تعمیر بخش آسیب دیده، قیمت مناسب، قابل پیاده سازی آسان در ارتفاعات بلند و زیبایی خارق العاده، اجرای ترکیبی با سایر متریالها می تواند ارمغان آورنده یک محیط مدرن و زیبا برای کسانی باشد که دوست دارند ساختمان ها یا سازه های خود را به شکلی شیک و مدرن طراحی و پیاده سازی نمایند.

اجزاء تشکیل دهنده ورق کامپوزیت

  1. ورق آلومینیومی
  2. لایه پلی اتیلن
  3. لایه رنگ پلی استر
  4. پوشش محافظ
  5. لایه چسب ضد خش
  6. چسب
  7. رنگ نانو

مدل دوازدهم از نمای کامپوزیت

 

مشخصات فنی ورق کامپوزیت

  1. معمولاً ضخامت کلی ورق های کامپوزیت 4 میلی متر است.
  2. استانداری که برای هر یک از لایه های ورق کامپوزیت تعریف شده است نیم میلی متر است.
  3. ابعاد ورق های کامپوزیت در حالت معمول 320*125 سانتی متر است اما بر اساس سفارش مشتریان می تواند متغیر باشد.
  4. لایه محافظتی که به عنوان پوشش بر روی سطح آلومینیومی کشیده می شود، ضخامتی ما بین 6 تا 8 میکرون دارد.
  5. ضخامت پوشش رنگ ورق های کامپوزیت بر اساس نوع پوشش رقمی ما بین 20 تا 35 میکرون می باشد.

سیزدهمین مدل از نمای کامپوزیت

 

انواع ورق نمای کامپوزیت

ورق های کامپوزیت خیلی متنوع هستند و بر اساس خواصی که دارند نامگذاری شده اند.

ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم پانل معمولی

این ورق از ترکیب چند لایه با پوشش آلومینیوم تشکیل شده است که حاوی دو لایه آلومینیومی و یک هسته پلی اتیلن می باشد و مقاومت خوبی در برابر پوسته پوسته شدن دارد.

ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم پانل نانو

یکی از بهترین نوع ورقهای کامپوزیتی است که خاصیت خود تمیزکنی و ضدحریق بودن را دارد و در برابر مواد اسیدی و قلیایی مقاوم است و به دلیل داشتن تکنولوژی نانو از مقاومت بالایی برخوردار است.

می توان از این مدل ورق در نماهایی که دارای ارتفاع زیادی هستند، استفاده نمود زیرا خاصیت تمیزی خودکار آنها سبب می شود که دائماً براق و درخشان بمانند بدون نیاز به تمیزی و شستشو.

ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم پانل خشدار

این نوع ورق کامپوزیت در دو لایه ورق آلومینیومی تشکیل شده که با یک هسته پلی اتیلن به هم متصل می شوند و دارای یک لایه پوشش بصورت خش دار می باشند که ارمغان آورنده یک نمای مدرن است.

رویه یا سطح خش دار این نوع ورق بوسیله روش آنادایز کردن آلومینیوم آماده سازی می شود و به علت آنادایز شدن مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی و عوامل محیطی دارد و می توان از آن در نمای ساختمان ها و دکوراسیون داخلی استفاده کرد.

ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم پانل با طرح سنگ

در تولید این نوع ورق کامپوزیت از طرح متعدد سنگی استفاده می شود . این طرح ها توسط یک پوشش 3 لایه رنگی لمینیت شده بر روی سطح آلومینیوم بوجود می آیند و مزیتی که نسبت به نمای سنگی دارد، وزن سبک آن است.

ورق نمای کامپوزیت طرح چوب

این نوع ورق ها می توانند یک نمای زیبا و کلاسیک را برای ساختمان شما به ارمغان بیاورند . چوب خاصیتی دارد که طبیعت را یادآور می شود و فراهم کننده یک محیط گرم و صمیمی با جلوه کلاسیک است.

طرح چوب کامپوزیت نیز با تکنولوژی آنادایز کردن بر روی سطوح اعمال می شود و طول عمر سطح آنادایز شده بسیار زیاد است و مقاومت بالایی در برابر عوامل اسیدی و شیمیایی محیطی دارد.

ترکیب این نوع متریال با متریاهای دیگر ساختمانی ویژگی های منحصر به فردی را برای ساختمان شما به ارمغان می آورد.

ورق نمای کامپوزیت پانل  ضد باکتری

در ساخت این نوع ورق ها، از پلی اتیلن به عنوان هسته و ضد آلاینده بین دو ورق آلومینیوم استفاده می شود . پوشش رنگی که روی سطح کشیده می شود ضد باکتری است و آلاینده های محیطی را جذب نمی کند.

ورق نمای کامپوزیت آلومینیومی پانل چند رنگ یا طیفی

سطح این ورق ها حاوی یک نوع پوشش اسپکترا و چند لایه رنگی و یک پوشش با براقیت فوق العاده، طوری طراحی شده اند که با توجه به زاویه دید و زاویه تابش نور خورشید می تواند رنگ های متفاوتی را از خود متصاعد کند و زیبایی بسیار زیادی را برای یک نما بوجود می آورند.

ورق نمای کامپوزیت با پوشش محافظ پلی استر

یکی از ابتدایی ترین نوع ورق های کامپوزیت می باشد . در این روش رنگ بدون هیچ لایه محافظی بر روی ورق کامپوزیت پاشیده می شود و بیشتر در دکوراسیون داخلی مورد استفاده واقع می شود زیرا هیچ مقاومتی در برابر شرایط جوی و موادی اسید و آلاینده های محیطی ندارد . به همین دلیل جهت استفاده در نمای ساختمان مورد استفاده واقع نمی شود.

ورق نمای کامپوزیت با روکش محافظ PVDF

PPG شرکت تولید کننده روکش های محافظ  PVDF  است . این نوع روکش به دلیل داشتن لایه پلیمری و عنصر فلوئور خاصیت محافظتی سطوح آلومینیومی را دارد و می تواند سطح آلومینیوم را در برابر شرایط نامساعد آب و هوایی، اشعه UV و مواد اسیدی و قلیایی مقاوم کند.

ورق کامپوزیت با پوشش نانو PDF

همچون رزین ساده ساخته می شود اما یک لایه دیگر بر روی رزین کشیده می شود و ساختار مولکولی متفاوتی نسبت به رزین دارد.

پوشش Nano-PDF فاصله میان مولکول ها را به کمتر از 9 یا 10 کاهش می دهد و همین امر سبب عدم جذب آلودگی های محیطی و مواد اسیدی و قلیایی موجود در هوا بر روی سطح آلومینیومی می شود.

ورق کامپوزیت نانو شاین

این نوع ورق ها در سازه های اختصاصی و برای کاربردهای خاص مورد استفاده واقع می شوند و حاوی مواد نانو می باشند و در رنگ های متعدد قابل عرضه هستند و از درخشندگی فوق العاده ای برخوردار می باشند.

این نوع ورق در برابر باران های اسیدی و حرارت از مقاومت بالایی برخوردار است و نیازی به ایجاد پوشش صدفی ندارد.

ورق کامپوزیت هایگلاس شاینینگ

با ترکیب تکنولوزی سنتی در تولید ورق های آلومینیوم کامپوزیت SP نسل جدیدی از ورق کامپوزیت با نام ورق آلومینیوم کامپوزیت گلاس بوجود آمد که این ورق روکش PVDF  را با ساختار براق هایگلاس ترکیب می کند و ورقی با براقیت خارق العاده همراه با ویژگی هایی از قبیل ضد خش و ضد رطوبت تولید می کند.

در واقع ورق های PVDF به ورق های کامپوزیت نانو هایگلاس شاینینگ ارتقاء پیدا کرده اند که علاوه بر نانو و PVDF از نوعی پوشش برخوردارند که توسط آن مانع نفوذ لایه های گرد و غبار بر روی سطح می شوند.

ورق کامپوزیت آینه ای

یک نوع ورق کامپوزیت است که سطحی مشابه آینه یا استیل دارد و ورق کامپوزیت آینه ای طلایی یکی از پرکاربردترین نوع آن است.

چهاردهمین مدل از نمای کامپوزیت

 

برندهای تولید کننده ورق کامپوزیت

شرکت های مختلفی با برند های خاص اقدام به تولید ورق های کامپوزیت کرده اند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

ساخت آمریکا

  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آلکویاس  ALUCO JAS
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آلومونت  ALUMONT
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آلوباند   ALUBOND U.S.A

ساخت آلمان

  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آلوکوباند ALUCOBOND
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم گات بوندGUT.BOND    
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم بوش  BOSCH PlATTEN

ساخت فرانسه

  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم رینوبوند REYNOBOND
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم لوبوند  LUBOND

ساخت انگلیس

  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آلوآرت ALUART

ساخت کره

  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آلکومکس   ALCOMAX
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آلکوتکس  ALCOTEX
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آلکوپنلALCOPANEL
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آلکووال  AlCO WALL
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آلکوبکس  ALCOBEX
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم هیوندا  HYUNDAI

ساخت سوئد

  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آلکوفورس  ALCO-FORCE

ساخت ژاپن

  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آلپولیک  ALPOLIC

ساخت امارات

  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آلوباند  ALUBOND U.S.A : امتیاز این ورق مختص آمریکاست اما در امارات تولید می شود.
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آلوپکس ALUPEX
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم نانوباند U.S.A NANOBOND : این برند با استاندارد CE اروپا و  Astm امریکا در کشور امارات متحده تولید می شود .
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم استاربوند STAR BOND

ساخت ترکیه

  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم سارای SARAY
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم ناچورال بوند  NATURALLBOND

ساخت چین

  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آلوتایل  ALUTILE
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آلومستر  ALUMASTER
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آلوبست   ALUBEST
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آلومارک   ALUMARK
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آلوتکنو ALUTECNO
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آلووینا   ALUVINA
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آلوکوبست ALUCOBEST
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آلکواستون     ALCOSTONE
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آلکومستر ALCOMASTER
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آلکوسوپر ALCOSUPER
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آلکوپان   AlCOPAN
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آی بوند   I BOND
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم یوروپنل    EUROPANEL
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم پنل کو PANELCO
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم هیوندا  HYUNDAI
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم تویو TOYO
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم بولیا BOLLIYA
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم گودسنسGOODSENSE
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم تاکا  TAKA
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم فیتینگ  FEITING
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم رویال   Royal
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم یارت YARET
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم ویل استرانگ WILLSTRONG

ساخت ایران

  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آلوپارس ALUPARS
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آلومین ALUMIN
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آلکونام  ALUCONAM
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم آلکووست ALCOWEST
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم پرمیوم باند PREMIUMBOND
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم اس ام پی باند S.M.P BOND
  • ورق نمای کامپوزیت آلومینیوم کوپکوCOPCO