انواع پلکسی

ورق های پلکسی که به پلکسی گلاس نیز معروف هستند نوعی از ورق هستند که دارای جنس پلاستیک می باشند و ظاهری مشابه شیشه دارند اما نسبت به شیشه شفایت بیشتری را دارا می باشند ، در واقع جنس این ورق ها  از نوعی پلی کربنات شفاف است . ضخامت این ورق ها متفاوت می باشد و از یک میلیمتر تا 40 میلیمتر متغیر است و به صورت صفحاتی به ابعاد 183*122 در رنگ های مختلف و به دو صورت مات و شفاف وارد بازار می شوند و مصارف متعددی در صنایع مختلف دارند . این ورق ها را می توان به صورت دستی ، توسط اره دیسکی و یا با استفاده از دستگاه برش لیزری ، مطابق با نوع طرح مدنظر برش داد . پس از برش ورق های پلکسی  ، نوبت به چسباندن آنها می رسد که می توان از سه نوع چسب به شرح زیر استفاده نمود :

1)  کلوروفرم : توسط کلوروفرم می توان قطعه های بریده شده ورق را  به یکدیگر چسباند و برای اینکه عمل چسباندن قطعات به شکلی زیبا و بدون حباب صورت پذیرد می بایست ورق های پلکسی گلاس تا زمان خشک شدن کامل چسب ، تحت فشار باشد و ثابت بماند .  

2) اکریفیکس سیستم های چسب (Acrifix) : از این چسب ها برای چسباندن پلکسی گلاس به هم و چسباندن پلکسی گلاس به سطح بدون درز استفاده می شود .

3) چسب های پایه سیانواکلیت : عیب این چسب ها این است که پس از خشک شدن یک حالت تیره در قسمت چسب کاری شده را برجای می گذارد و کار به تمیزی کلوروفرم صورت نمی پذیرد .

به طور کلی چسب های کلوروفرم و اکریفیکس مناسبتر هستند اما چسب کلوروفرم ، دارای مواد شیمیایی مضر هستند و در برخی موارد حساسیت پوستی ایجاد می نمایند و می بایست هنگام کار با  آن از ماسک استفاده نمود و احتیاط را رعایت کرد .

هر یک از این ورق های پلکسی گلس ، با در نظر گرفتن نوع ، ضخامت و شفافیتی که دارند برای صنایع مختلف کاربرد دارند مثلا ورقی که مناسب مصارف خوروسازی می باشد برای تابلوسازی مناسب نیست . با توجه به نوع کاربری ، ورق های پلکسی به دسته های متفاوت تقسیم می شوند .

انواع پلکسی گلاس ، انواع ورق پلکسی ، انواع مولتی استایل و انواع طلق

 

ورق پلکسی گلاس شفاف :

این ورق ها سبک هستند و نیمی از وزن شیشه را دربردارند و انتخاب خارق العاده ای برای دکوراسیون داخلی ، ساخت عینک آفتابی ، ساخت شیشه های اتومبیل و نورپردازی می باشند و در رنگ های متعدد نظیر خاکستری ، قرمز ، سبز ، زرد ، کهربایی و آبی در بازار موجود می باشند . این نوع ورق در ساخت استند تبلیغاتی ، استند مجری ، تابلو راهنما ، تابلو لایت باکس و ساخت تندیس ها و وسایل تزیینی کاربرد دارد.

 

 

ورق مولتی استایل :

ورق های مولتی استایل به صورت آینه ای و فلزی در بازار موجود هستند . این ورق ها بسیار سبک و انعطاف پذیرند . این ورق ها در دو نوع ساده و خش دار و در دو رنگ طلایی و نقره ای در بازار موجود هستند و برای راحتی کار می توان نوع چسب دار آن را تهیه نمود . از ورق های مولتی استایل برای کاربردهای تزیینی بهره برده می شود .

 

 

پلکسی طلایی و نقره ای:

ورق های آینه ای هستند که پشت آنها با یک لایه جیوه پوشانده می شود و نمی تواند نور را از خود عبور دهد و به پلکسی گلاس آینه ای موسوم هستند .

طلق شیشه ای :

نام دیگر طلق شیشه ای ، طلق ایرانی است و در دو نوع شفاف و دوغی در بازار موجود می باشد .

پلکسی دوغی : این نوع از ورق پلکسی قادر به عبور نور می باشد و مناسب ساخت حروف برجسته نیست و نمی تواند نور یکنواختی را متصاعد کند .

پلکسی شیری : این ورق نور یکنواختی را از خود عبور می دهد .

پلکسی استخوانی : نسبت به پلکسی دوغی و پلکسی شیری شفاف تر و براق تر  است اما نمی تواند نور را منعکس کند و در دو نوع مات و براق عرضه می شود .

پلکسی گلس میرور :

این پلکسی توسط جیوه و پلکسی گلاس شفاف تولید و عرضه می شود و حاوی دو نوع نوع پلکسی گلاس میرور آینه ای طلایی و پلکسی گلاس میرور آینه ای نقره ای است و بیشترین کاربرد را در تزیینات داخلی ساختمان و سایر وسایل تزیینی دارد .

 

 

ستی نایس Satinice  : این نوع از ورق های پلکسی گلاس دارای سطح مخملی می باشند که نسبت به دیگر پلکسی ها ظاهری متفاوت دارند و در صنایع متعدد بکار می روند . 

 

 

 

ورق های چند جداره Multi Skin  : از مقاومت بالایی برخوردارند و برای مکان هایی استفاده می شوند که داشتن استحکام را می طلبند نظیر پوشش استخرها ، گل خانه ها ، نورگیرها و غیره

 

 

ورق های طرح دار Textured : این نوع از ورق ها حاوی ترکیب های متفاوت از سبک های مدرن و کلاسیک می باشند که در رنگ های متعدد و ضخامت های متفاوت تولید می شوند .

 

 

پلکسی نشکن Resist  : اکریلیک های مورد استفاده در این نوع پلکسی از نوع تقویت شده و نشکن هستند و برای مصارفی کاربرد دارند که مقاومت شرط اول آن است ، این ورق ها در برابر ضربات و مواد شیمیایی مستحکم می باشند .

 

بلوک Block : از این مدل پلکسی بیشتر در ساخت آکواریوم بهره می برند . ضخامت این ورق ها 200 میلی متر است و دارای ابعادی مابین 2200 تا 6000 می باشد .

 

 

سطح نوری End Lighten : به عنوان یک منبع روشنایی مناسب کاربرد دارد ، در حقیقت این نوع از ورق ها در پانل های نورانی ، بدون نیاز به فضای پشتی به عنوان منبع نور به کار می روند و می توانند نور LED را از لبه ها بگیرد و با کمترین میرایی در سطح منتشر نماید .

 

 

لب نوری Fluorecsent : اگر می خواهید ورقی داشته باشید که بتواند نور را از سطح دریافت نمود و با شدت بالایی به لبه های ورق انتقال دهد می توانید این نوع از ورق را انتخاب نمایید که دارای سطحی بسیار شفاف است و یک رنگ بسیار ملایم هم در زمینه آن به چشم می خورد .

 

ورق پلکسی چند رنگ Multicolor  : این ورق ها دارای سطحی با سه رنگ متفاوت نسبت به عرض می باشند .

 

 

ورق پلکسی موج دار Corrugated : این ورق ها نیز در مکان هایی که مقاومت مبنای اصلی کار است نظیر گلخانه ها ، گاراژها ، و حفاظ بکار می رود .

 

 

 

ورق پلکسی استرلینگ Sterling  : این ورق ها برای داخل و خارج ساختمان برای مصارف تزیینی نظیر نورپردازی ، سقف کاذب و ساخت تابلو تبلیغاتی کاربرد دارد و به دور رنگ طلایی و نقره ای در بازار موجود است .

 

ورق ساند استاپ Soundstop  : این ورق ها عایق صوتی بسیار خوبی محسوب می شوند و در جاهایی که پرترافیک است و سر و صدای زیادی به داخل منتقل می شود کاربرد دارد و می تواند تا 32 دسی بل از شدت صورت را کاهش دهد .

 

 

 

ورق پلکسی نمایش از پشت Rear Projector  : از این ورق ها برای پروجکشن از پشت صفحه استفاده می شود تا بتوان تصاویر با رزولوشن و کنتراست بالا همراه با زاویه دید 179 درجه بوجود آورد . خاصیتی که این ورق ها را با سایر ورقها متمایز می کند استفاده از بی نهایت لنز میکروسکوپی در کنار یکدیگر می باشد و بیشتر در ساخت وسایل تصویری کاربرد دارد .

ورق پلکسی ستی نایس Satinnice DF : این ورق های پلکسی به دو شکل لوله ای و ورق با سطح مات که حاوی بافت ساتنی است می باشد و قابلیت انتشار نور بدون اینکه منبع نور مشاهده شود و همچنین قابلیت نورپردازی از پشت با استفاده از تکنیک حک لیزرر و یا CNC  را داراست .

 

 

 

لوله و میله Tubes& Rods : در دو نوع مات و شفاف و در قطرهای مختلف عرضه می شود و برای نورپردازی و همچنین ساخت آکواریوم های استوانه ای کاربرد دارد .

 

گالری Gallery : بیشتر به صورت قاب برای نگهداری عکس ، نقاشی و سایر موارد به کار می رود و مقاومت بالایی در برابر ضربه و فشار دارد و خط و خش بر نمی دارد .

 

 

 

پاراپان Parapan  : دارای اکریلیک می باشد و در صنایع ساختمان سازی و مبلمان خصوصا در حوزه کابینت سازی کاربرد دارد ، از مزایای این نوع ورق می توان به ایجاد سطوح در وسعت بالا بدون وجود درز اشاره نمود .

 

 

 

پلکسی کورPlexicore  : این نوع پلکسی بسیار انعطاف پذیر است و به دلیل خاصیت فرم پذیری که دارد در صنایع ساخت ابزارهای آشپزخانه و تزیینات دکوری به کار می رود .

 

 

ترولد Truled :  این نوع از ورق پلکسی براحتی می تواند نور را با پراکندگی مناسب انتشار دهد و از ثبات رنگی مناسبی برخوردار می باشد .